Online werkplek: de modernste oplossing voor flexibel werken

In de laatste jaren hebben veel nieuwe werkvormen en typen werkplekken de revue gepasseerd. Hiermee is ook de behoefte toegenomen aan een goed werkende en veilige ICT-omgeving voor thuiswerkers en hybride werkvormen. Een goede en tevens de modernste oplossing hiervoor is de online werkplek, zodat medewerkers altijd en overal kunnen werken.

Wat is een online werkplek?

Een online werkplek is een werkomgeving die volledig is ingericht in de Cloud. Medewerkers hebben via de Cloud toegang tot alle relevante software, documenten en overige tools om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Hierbij is weinig tot geen hardware nodig en stelt medewerkers in staat om altijd en overal te werken, of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.

Waarom een online werkplek?

  • Minder afhankelijkheid van fysieke ICT

  • Schaalbaarheid en flexibiliteit

  • Verbeterde samenwerking

  • Hoger niveau security

De voordelen zijn talrijk

Minder afhankelijkheid van fysieke ICT
Allereerst zijn organisaties veel minder afhankelijk van fysieke ICT, zoals lokale servers. Dit betekent direct minder onderhoud, wat kostenbesparingen met zich meebrengt.

Schaalbaarheid en flexibiliteit
Het biedt daarom ook voordelen rondom de schaalbaarheid en flexibiliteit. Bedrijven kunnen namelijk gemakkelijk op- en afschalen, zonder dat fysieke apparatuur moet worden geleverd of verwijderd.

Verbeterde samenwerking
Daarnaast bevordert het werken in de Cloud de samenwerking. Medewerkers kunnen eenvoudig bestanden opslaan en delen, gemakkelijk communiceren en gebruik maken van allerlei samenwerkingsprogramma’s (zoals Microsoft Teams).

Hoger niveau security
Bovendien biedt de online werkplek een hoger niveau van security. Cloudproviders investeren namelijk aanzienlijk in geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling, firewalls en toegangscontrole.

Pijl solutions Cloud

Pijl solutions Cloud is een volledig Hollandse dienst waar ook de data veilig in Nederlandse Datacenters is opgeslagen. Deze dienst is flexibel en schaalbaar en 3-voudig uitgevoerd. Legacy applicaties kunnen ook opgenomen worden in de online werkplek.

Pijl solutions bv kan uw bedrijf helpen met de migratie naar de Cloud. Hierbij zorgen we middels maatwerk-oplossingen voor een succesvolle migratie, die volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften.

Meer weten

over ICT-advies
of een andere handige oplossing?

Wij helpen u verder