De voordelen van Cloud computing

Werken in de Cloud. Een terminologie die u vast en zeker al eens voorbij heeft zien komen. Wist u dat er nog véél meer kan via de Cloud? We noemen dit Cloud computing. Wat het inhoudt, leest u hier!

Wat is Cloud computing?

Cloud computing is een algemene term voor alles wat te maken heeft met het leveren van gehoste services via internet. Denk aan software, servers, opslag, databases en netwerkfuncties. Met Cloud computing stapt u daarmee af van de traditionele vorm van werken.

U betaalt doorgaans alleen voor de Cloud-diensten die u gebruikt, waardoor u minder bedrijfskost hebt, efficiënter werkt én flexibel kunt schalen. Als laatste bieden Cloud-providers zeer geavanceerde cybersecurity.

De vier belangrijkste voordelen van Cloud computing

Kosten
Cloud computing elimineert de noodzaak om kosten te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het opzetten en beheren ervan. Denk hierbij aan het beheren van uw IT-infrastructuur of het installeren van servers.

Snelheid en schaalbaarheid
Na de eerste opzet zijn de meeste Cloud computing-toepassingen snel te gebruiken. Het is vervolgens mogelijk om grote aantallen computers in korte tijd in te richten of aan te passen. Dit biedt flexibele schaalaanpassingen, wat zorgt voor minder druk tijdens het plannen van capaciteit.

Betrouwbaarheid
Cloud computing maakt zaken als het maken van back-ups van gegevens en het herstel ervan bij nood eenvoudiger en goedkoper.

Cybersecurity
Veel Cloud-providers bieden een uitgebreide serie beleidsregels, technologieën en regelingen die uw algehele beveiliging versterken.

Toepassing

Er zijn verschillende manieren waarop Cloud computing mogelijk is voor u en uw onderneming. Pijl solutions ontzorgt en denkt hierin met u mee.

Samen kiezen we de beste toepassingen voor uw onderneming. Hierdoor kunt u werken volgens de nieuwe technologische norm, maar mét de betrouwbaarheid van ons als uw ICT’er.

Interesse

in onze diensten
of één van onze handige oplossingen?

Wij helpen u verder