Werkdruk verlagen met ICT

Personeelstekorten; het is een ontwikkeling waar elke onderneming of organisatie mee te maken heeft. Overal zijn handen tekort en het aantal openstaande vacatures schiet door het dak.

Hoe zit het met de werkdruk?

Het is daarom nog nooit zó belangrijk geweest om personeel te behouden. Veel werkgevers bieden bijvoorbeeld een hoger salaris, een fitness-abonnement, flexibele werktijden, etc. Allemaal middelen die we ook vaak terugzien in openstaande vacatures.

Maar hoe zit het eigenlijk met de werkdruk, die wordt veroorzaakt door dit personeelstekort? Dit staat namelijk rechtstreeks in verbinding met de tevredenheid van werknemers. Met zoveel vraag naar personeel zit geen enkele werknemer te wachten op veel stress of veel onnodige handelingen.

ICT vs. werkdruk

Goede ICT kan een zeer gunstig effect hebben op de ervaren werkdruk van werknemers. Denk hierbij aan handige oplossingen voor communicatie, een fijne (thuis)werkplek en efficiënte samenwerking.  
Hieronder vindt u een aantal voorbeelden hoe ICT kan helpen de werkdruk te verlagen.

Voorkom ergernissen
Een goede en betrouwbare netwerkverbinding kan een hoop ergernissen voorkomen. Door een sterke infrastructuur te implementeren met hoge beschikbaarheid en back-up verbindingen, voorkomt u stilstand in productie én daarmee ergernissen op de werkvloer. Een haperend programma verstoort namelijk het werkproces.

Digitaliseren en thuiswerken

Digitaliseer processen
Even snel een declaratie invoeren of een digitaal planbord maken? Medewerkers werken gemakkelijker samen met behulp van handige oplossingen, zoals de "Scan & herken" functie van KING Software of de Q-Field Service Planner. Moet uw personeel veel handwerk of papierwerk uitvoeren? Laat u dan adviseren door onze experts voor een oplossing.

Thuiswerken is here to stay!
Thuiswerken is here to stay. Faciliteer daarom in de behoefte van werknemers om thuis te werken. Denk hierbij aan moderne digitale oplossingen, zoals Office 365, Microsoft Teams of Remote Desktop (incl. twee-factor-authenticatie).

ICT op handige wijze inzetten

ICT biedt vele opties om werken gemakkelijker te maken. Natuurlijk is het lastig om één hele FTE te vervangen met ICT. Dit is vaak alleen weggelegd voor de grotere bedrijven, waarbij gehele processen digitaal overgenomen worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zelfscankassa’s bij supermarkten.

Ook voor middelgrote- en kleine bedrijven kan ICT een grote impact hebben op de werkdruk voor werknemers. Wij kunnen u helpen met het verbeteren van uw netwerk en advies geven over het optimaliseren van de werkplek, zodat er een fijne werkomgeving kan worden gecreëerd voor uw personeel.

Wilt u ook gaan voor prettig samenwerken binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Kennismaken?

Kom langs voor koffie
en een goed gesprek

Wij helpen u verder