Problemen opgelost voor u het weet
Nieuwsoverzicht

Magazijnautomatisering met de WMS-oplossingen van King Business Software


dinsdag 19 februari 2019

Voor betrouwbare en slimme software voor uw bedrijf bent u bij King aan het juiste adres. King heeft verschillende pakketten die de boekhouding en bedrijfsprocessen kunnen vergemakkelijken, waaronder King WMS voor magazijnautomatisering. Zoals u wellicht weet kan Pijl Solutions deze software voor u leveren en beheren. Onlangs heeft King ook een drietal apps geïntroduceerd met betrekking tot magazijnautomatisering; het vergemakkelijken en versoepelen van werkzaamheden in het magazijn.

Wat is magazijnautomatisering?

Wanneer processen in uw magazijn niet naar wens verlopen kan magazijnautomatisering uitkomst bieden. Magazijnautomatisering houdt in dat de processen in uw magazijn door middel van systemen efficiënter georganiseerd worden, zonder dat hier extra personeel voor nodig is. Het inzetten van deze systemen kan resulteren in tijdswinst, verbrede kennis bij uw personeel en een verminderde kans op fouten in uw administratie.

King business software levert verschillende softwarepakketten voor bedrijven, waaronder ERP-software en administratie- en boekhoudpakketten. Ook voor magazijnautomatisering heeft King meerdere oplossingen ter beschikking.

King WMS

King WMS is het totale "Warehouse Management Systeem" geïntegreerd in uw huidige King-omgeving. Hiermee kunt u de belangrijkste processen binnen uw magazijn beheersen, zoals:

 • Magazijnontvangsten: ontvangen artikelen scannen en direct registreren.
 • Orderpicking: waar in het magazijn welke artikelen oppikken, met looproute.
 • Magazijnmutaties: registeren van verplaatste producten.
 • Bestellingen: direct bestellen vanuit het magazijn.
 • Order entry: orders opmaken met de scanner.
 • Inventarisatie: voorraad artikelen inscannen en voorraadverschillen registreren.
 • Replenishment: verplaatsen van voorraad door berekening minimum/maximum voorraad-op-locaties.
 • Afleveren: bestellingen afleveren vanuit magazijn met digitale handtekening.

De video van King legt uitgebreid uit waarom u King WMS wilt gebruiken binnen uw magazijn:

King WMS helpt je magazijnautomatisering in te richten door scanning en een directe koppeling met de (voorraad)administratie. De scanners maken via draadloze communicatie direct contact. Zodra je de producten scant, vindt synchronisatie plaats met de juiste administratie in King. Zo is de voorraadinformatie altijd up-to-date en worden menselijke fouten voorkomen.

Bent u niet opzoek naar een totaaloplossing, maar wilt u liever een deel van uw magazijnprocessen automatiseren? King heeft onlangs ook een aantal losse apps op de markt gebracht die een specifiek probleem binnen het magazijn tackelen.

King WMS Orderpicken app

De King Orderpicken app maakt het gemakkelijk artikelen in het magazijn te verzamelen, zonder dat u eindeloos met papier of grote terminals rondloopt. Alle bestellingen die bij uw King software binnenkomen kunnen direct in de app teruggevonden worden. De orders zijn in de app gesorteerd op de locaties van de artikelen, zodat u precies weet waar in het magazijn u moet zijn.

Na de order verzameld te hebben past u de voorraad aan in de app, die automatisch gesynchroniseerd wordt met uw King software. Als u alle artikelen verzameld heeft wordt de pakbon printklaar gemaakt, waarna de order klaar is voor verzending.

De WMS Orderpicken app werkt niet alleen gemakkelijk, maar zorgt er ook voor dat er minder fouten gemaakt worden. De locaties en artikelen moeten voorzien zijn van barcodes, maar door deze barcodes weet u direct of u het juiste product hebt en of u bij de juiste locatie bent. Hiervoor gebruikt u eenvoudig de camera van uw telefoon als scanner of sluit u een handscanner met bluetooth aan.

King WMS Inventariseren app

Met King WMS Inventariseren wordt de voorraad van uw magazijn snel en efficiënt up-to-date gehouden. Dit gebeurt zonder papieren tellijsten, wat tijd bespaart en tot minder fouten leidt. Inventariseren kan met de WMS Inventariseren app op de manier die u prettig vindt.

 • Cycle count. Deze manier van inventariseren is voor voorraad die regelmatig geïnventariseerd wordt. Vooraf bepaalt u hoe vaak u wilt controleren en aan de hand van deze lijst voert u de inventarisatie uit.
 • Tellijst leverancier. Met deze manier van inventariseren controleert u alleen voorraad van één leverancier.
 • Vrije telling. Hiermee is het mogelijk een steekproef uit te voeren. Hierbij inventariseert u een kleiner aantal artikelen.
 • Tellijst locaties. Inventariseren door het scannen van artikelen op locatie en artikelcode doet u met Tellijst locaties.

De app bevat ingebouwde controles, zodat fouten tijdens de inventarisatie worden beperkt. Zo ziet u  gemakkelijk of u het juiste artikel op de juiste locatie inventariseert.

King (WMS) Magazijnontvangsten app

De King (WMS) Magazijnontvangsten app vergemakkelijkt het inboeken van pakbonnen wanneer u een levering binnengekregen heeft. Met de app kunt u snel en eenvoudig aan de slag. Wanneer u de app opstart, selecteert u de bestelling waarop de levering betrekking heeft. Hierna voert u het bestelnummer in, zoekt u de bestelling op aan de hand van de leverancier, of scant u een van de artikelen en selecteert u de bestelling uit de lijst.

Hierna voert u de ontvangen artikelen in. Vervolgens scant u de artikelen met uw telefoon, geeft u het aantal in en kiest u een locatie. Nadat het laatste artikel van de levering is gescand en ingevoerd, kiest u ‘Verwerken’ waarna de ontvangst geregistreerd wordt in King.

Voor het gebruik van de software is het noodzaak dat de locaties of artikelen van een barcode voorzien zijn. Door de barcodes te scannen worden er minder fouten gemaakt die zich zouden kunnen voordoen bij handmatige invoer.

Pijl Solutions en King

Wilt u ook uw magazijn verder automatiseren en hiermee fouten voorkomen en efficiënter werken? Pijl solutions helpt u verder. Wij kunnen u adviseren over de juiste keuze voor uw bedrijf. Vervolgens installeren en configureren wij de software en bieden uitgebreide ondersteuning

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Reacties

Nieuwsbrieven

Editie #16: juni 2017
Uitfaseren ISDN telefoonlijnen + Windows 10 Creators Update + Onbeperkt mobiel in de EU

Editie #15: april 2017
Beveiligingslek Microsoft Office + Automatisch inlezen facturen + Collega Peter aan het woord.

Editie #14: maart 2017
Heeft u ICT vragen? - 247 Alarm Certificering - Smiemans Projecten over Pijl solutions  

Editie #13: februari 2017
Internet of Things - Magazijnautomatisering - Wat Pijl solutions voor u kan betekenen

Editie #12: januari 2017
Nieuwe eisen bewaarplicht digitale documenten - Collega Arjan van Munsteren aan het woord - Cloud-opslag OneDrive

Editie #11: december 2016
Eindejaarsbericht 2016: Pijlsolutions wenst u een sprankelend 2017!

Editie #10: november 2016
Een webshop starten voor uw bedrijf - 7 handige wachtwoord tips - Eerste King informatie-bijeenkomst succesvol

Editie #9: oktober 2016
ERP software voor uw bedrijf - BOM Group over Pijl solutions - VIDEO: Beter samenwerken met VAMO

Editie #8: september 2016
Ransomware: Gijzeling van uw PC of mobiel - Vooraankondiging informatiebijeenkomst - Hoe gebruikt u veilig mobiele apparaten?

Editie #7: juli 2016
Leer schadelijke e-mails herkennen - Melior over Pijl solutions - Nu ook zakelijk mobiel abonnementen

Editie #6: februari 2016
Nieuwe wetgeving rond Datalekken - Hoe zijn uw back-ups geregeld? - Nieuwe Partner Plink

Editie #5: november 2015
KPN ÉÉN wat is het? - Minder administratieve handelingen - Office 365 wat heeft u er aan?

Editie #4: september 2015
Windows 10, upgraden? - 10% werkt onveilig - Adobe Creative Cloud

Editie #3: juli 2015
Verbeterde dienstverlening - VOIP Smiemans Projecten - Volleybal Clinic

Editie #2: april 2015
Grip op het printerpark - WiFI verbeteren - Pijl steunt sport

Editie #1: maart 2015
King Experience - Norman Anti-virus verlengen? - Nieuwe website

Storingsnieuws

Bent u op zoek naar nieuws over storingen?
Bekijk u dan onze support pagina.

ICT beter inzetten voor uw bedrijf? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!