Problemen opgelost voor u het weet
Nieuwsoverzicht

Let op: Nieuwe Europese Privacywetgeving AVG


maandag 22 januari 2018

Door Europese wetgeving verandert er veel op het gebied van privacy en data bescherming. Graag informeren wij u over deze veranderingen. Zo weet u wat deze wetgeving voor u betekent en hoe Pijl solutions u hiermee kan helpen.

Wat is de AVG privacywet?

Wat dient u te weten over de AVG?

Op 25 mei 2018 treedt er nieuwe Europese wetgeving in werking, genaamd de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierdoor zal in heel Europa dezelfde wetgeving gelden op het gebied van privacy. Door de invoering van de AVG moet u een aantal zaken weten. Wij vatten voor u de belangrijkste punten samen;

1. Wat zijn persoonsgegevens?

Alle informatie welke te herleiden is naar een persoon kan worden gezien als een persoonsgegeven. Dit kan een foto of naam zijn maar bijvoorbeeld ook een IP-adres, e-mailadres of telefoonnummer. Ook informatie die beveiligd of versleuteld is kan worden beschouwd als een persoonsgegeven. Het is van belang dat altijd duidelijk is met welk doel persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt, en dat deze goed beschermd en beveiligd worden, bijvoorbeeld via digitale beveiliging. Ook is expliciete goedkeuring van de personen noodzakelijk voordat persoonsgegevens worden verwerkt of bewaard.

2. Wat zijn uw nieuwe rechten/plichten

Indien u persoonsgegevens verwerkt of wanneer uw eigen gegevens worden verwerkt, is het belangrijk te weten wat uw rechten en plichten zijn. Zo kan degene waar de persoonsgegevens over gaan, zich beroepen op het recht om te worden vergeten. Hierdoor moet een organisatie alle gegevens over deze persoon verwijderen en iedereen die deze gegevens heeft ontvangen vragen hetzelfde te doen. Er zijn onder de AVG nog meer nieuwe rechten toegevoegd dus het is van belang goed op de hoogte te zijn van de AVG.

3. Strenger toezicht en verhoogde boetes

De toezichthouder op het gebied van privacy heeft meer mogelijkheden tot handhaving. Een goed voorbeeld zijn de verhoogde boetes welke kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet, welke dan ook hoger is. Als niet voldaan is aan de AVG kunnen de financiële gevolgen enorm zijn. 

Wet Meldplicht Datalekken nog steeds van kracht

De nieuwe AVG wetgeving is een aanvulling op de al eerder ingevoerde Nederlandse wet persoonsgegevens (2016), waarbij de voornaamste verandering de “meldplicht datalekken” was. De AVG is in het leven geroepen om persoonsgegevens nog veiliger te maken. Om die reden blijft ook de meldplicht van kracht, waarbij verlies van persoonsgegevens gemeld moet worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer over de meldplicht datalekken.

Wat kan Pijl solutions voor u betekenen?

Bij Pijl solutions beseffen wij dat wij zorgvuldig om moeten gaan met uw persoonsgegevens en die van uw  klanten. Dit doen wij niet alleen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar ook om onze klanten op een goede en juiste manier van dienst te kunnen zijn.

Veilige, Nederlandse servers in eigen beheer

Bij onze vormen van dienstverlening houden wij rekening met de AVG. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van lokale servers die in onze eigen serverruimte staan, en niet ergens op locatie in het buitenland. Zo kunnen wij beter zicht houden wat er met uw gegevens gebeurt, en er zeker van zijn dat er geen onbevoegden toegang krijgen tot onze serverruimte. Indien u gebruik maakt van onze datacenter-services, blijft uw data dus altijd veilig.

Betrouwbare samenwerkingspartners

Voor onze software-, cloud- of telefonieoplossingen maken wij enkel gebruik van betrouwbare partijen die hun privacy- en persoonsgegevensbeheer op orde hebben. Ook het leveren van beveiligings- en antivirus software behoort tot onze diensten. Zo minimaliseren wij het risico dat er iets gebeurt met uw gegevens wat in strijd zou kunnen zijn met de AVG. Leest u hier meer over onze cloud-diensten.

Pro-actief beheer van systemen

Om datalekken en hiermee hoge boetes te voorkomen, is het bijhouden van uw IT-systemen van groot belang. Denkt u aan de recente lekken in Intel en AMD microchips. Het pro-actief laten onderhouden van uw systemen is dus een must. Pijl solutions kan dit voor u verzorgen.

Wat kunt u zelf doen?

Indien u ook met persoonsgegevens te maken krijgt – wat al snel het geval is wanneer u gebruik maakt van IT systemen – dan krijgt u ook met de AVG te maken. Informeert u uw klanten al over de cookies die u plaatst? Vraagt u toestemming voor het verzamelen van e-mailadressen voor toekomstige promoties of nieuwsbrieven? Natuurlijk blijft voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom raden wij u aan geen wachtwoorden automatisch op te slaan en altijd zo min mogelijk gegevens te vragen, op te slaan of te bewerken.

Meer informatie over de AVG?

Bij Pijl solutions denken wij graag met u mee, zodat ook onze diensten op de juiste manier zijn afgestemd op uw verplichtingen onder de AVG.
Heeft u vragen over de AVG of wilt u overleggen hoe de wetgeving op uw bedrijf van invloed zal zijn? Neemt u dan gerust contact op.

 

Reacties

Nieuwsbrieven

Algemene Nieuwsbrief #40 Augustus 2021
ICT & Duurzaamheid: Hoe kunnen we samen verduurzamen?

Algemene Nieuwsbrief #39 Juli 2021
Groei door ICT: hoe en waarom?

Cybersecurity Nieuwsbrief #38 April 2021
Cyberrisico's anno 2021 - Dit doet u ertegen! (3 basistips)

Algemene Nieuwsbrief #37 Februari 2021

Windows updates, OneDrive for Business, het nieuwe Microsoft Edge

Algemene Nieuwsbrief #36 November 2020
4G Back-up, De PS-wachtwoordmanager & Zakelijke TV

Algemene Nieuwsbrief #35 September 2020
Een terugblik op Corona, apparatuur video-vergaderen en thuiswerkadvies

Algemene Nieuwsbrief #34 Juni 2020
De King Software Special 

Algemene Nieuwsbrief #33 April 2020
Microsoft 365 & Teams Extra Veilig Internet, Cybercrime en e-mailbeveiliging

Algemene Nieuwsbrief #32 Februari 2020
Beheerde back-upservice van Pijl solutions Voorkom virussen en verlies van bestanden

Algemene Nieuwsbrief #31 December 2019
Hoe veilig is uw website of webshop? Doe nu de scan!

Algemene Nieuwsbrief #30 Oktober 2019
Ontvang nu Tikkie-betalingen met King Krijg sneller betaald en verbeter uw cashflow

Algemene Nieuwsbrief #29 Augustus 2019
Pro Actief Beheer Preventief onderhoud en bewaking van uw IT

Algemene Nieuwsbrief #28 Juni 2019
Inzicht in telefonische communicatie Realtime inzicht met HIP Reporter

Algemene Nieuwsbrief #27 April 2019
Microsoft stopt ondersteuning Windows 7 Ook ondersteuning Windows server 2008 en Exchange 2010 stopt

 

Storingsnieuws

Bent u op zoek naar nieuws over storingen?
Bekijk u dan onze support pagina.

ICT beter inzetten voor uw bedrijf? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!