Problemen opgelost voor u het weet
Nieuwsoverzicht

Let op: Nieuwe Europese Privacywetgeving AVG


maandag 22 januari 2018

Door Europese wetgeving verandert er veel op het gebied van privacy en data bescherming. Graag informeren wij u over deze veranderingen. Zo weet u wat deze wetgeving voor u betekent en hoe Pijl solutions u hiermee kan helpen.

Wat is de AVG privacywet?

Wat dient u te weten over de AVG?

Op 25 mei 2018 treedt er nieuwe Europese wetgeving in werking, genaamd de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierdoor zal in heel Europa dezelfde wetgeving gelden op het gebied van privacy. Door de invoering van de AVG moet u een aantal zaken weten. Wij vatten voor u de belangrijkste punten samen;

1. Wat zijn persoonsgegevens?

Alle informatie welke te herleiden is naar een persoon kan worden gezien als een persoonsgegeven. Dit kan een foto of naam zijn maar bijvoorbeeld ook een IP-adres, e-mailadres of telefoonnummer. Ook informatie die beveiligd of versleuteld is kan worden beschouwd als een persoonsgegeven. Het is van belang dat altijd duidelijk is met welk doel persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt, en dat deze goed beschermd en beveiligd worden, bijvoorbeeld via digitale beveiliging. Ook is expliciete goedkeuring van de personen noodzakelijk voordat persoonsgegevens worden verwerkt of bewaard.

2. Wat zijn uw nieuwe rechten/plichten

Indien u persoonsgegevens verwerkt of wanneer uw eigen gegevens worden verwerkt, is het belangrijk te weten wat uw rechten en plichten zijn. Zo kan degene waar de persoonsgegevens over gaan, zich beroepen op het recht om te worden vergeten. Hierdoor moet een organisatie alle gegevens over deze persoon verwijderen en iedereen die deze gegevens heeft ontvangen vragen hetzelfde te doen. Er zijn onder de AVG nog meer nieuwe rechten toegevoegd dus het is van belang goed op de hoogte te zijn van de AVG.

3. Strenger toezicht en verhoogde boetes

De toezichthouder op het gebied van privacy heeft meer mogelijkheden tot handhaving. Een goed voorbeeld zijn de verhoogde boetes welke kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet, welke dan ook hoger is. Als niet voldaan is aan de AVG kunnen de financiële gevolgen enorm zijn. 

Wet Meldplicht Datalekken nog steeds van kracht

De nieuwe AVG wetgeving is een aanvulling op de al eerder ingevoerde Nederlandse wet persoonsgegevens (2016), waarbij de voornaamste verandering de “meldplicht datalekken” was. De AVG is in het leven geroepen om persoonsgegevens nog veiliger te maken. Om die reden blijft ook de meldplicht van kracht, waarbij verlies van persoonsgegevens gemeld moet worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer over de meldplicht datalekken.

Wat kan Pijl solutions voor u betekenen?

Bij Pijl solutions beseffen wij dat wij zorgvuldig om moeten gaan met uw persoonsgegevens en die van uw  klanten. Dit doen wij niet alleen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar ook om onze klanten op een goede en juiste manier van dienst te kunnen zijn.

Veilige, Nederlandse servers in eigen beheer

Bij onze vormen van dienstverlening houden wij rekening met de AVG. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van lokale servers die in onze eigen serverruimte staan, en niet ergens op locatie in het buitenland. Zo kunnen wij beter zicht houden wat er met uw gegevens gebeurt, en er zeker van zijn dat er geen onbevoegden toegang krijgen tot onze serverruimte. Indien u gebruik maakt van onze datacenter-services, blijft uw data dus altijd veilig.

Betrouwbare samenwerkingspartners

Voor onze software-, cloud- of telefonieoplossingen maken wij enkel gebruik van betrouwbare partijen die hun privacy- en persoonsgegevensbeheer op orde hebben. Ook het leveren van beveiligings- en antivirus software behoort tot onze diensten. Zo minimaliseren wij het risico dat er iets gebeurt met uw gegevens wat in strijd zou kunnen zijn met de AVG. Leest u hier meer over onze cloud-diensten.

Pro-actief beheer van systemen

Om datalekken en hiermee hoge boetes te voorkomen, is het bijhouden van uw IT-systemen van groot belang. Denkt u aan de recente lekken in Intel en AMD microchips. Het pro-actief laten onderhouden van uw systemen is dus een must. Pijl solutions kan dit voor u verzorgen.

Wat kunt u zelf doen?

Indien u ook met persoonsgegevens te maken krijgt – wat al snel het geval is wanneer u gebruik maakt van IT systemen – dan krijgt u ook met de AVG te maken. Informeert u uw klanten al over de cookies die u plaatst? Vraagt u toestemming voor het verzamelen van e-mailadressen voor toekomstige promoties of nieuwsbrieven? Natuurlijk blijft voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom raden wij u aan geen wachtwoorden automatisch op te slaan en altijd zo min mogelijk gegevens te vragen, op te slaan of te bewerken.

Meer informatie over de AVG?

Bij Pijl solutions denken wij graag met u mee, zodat ook onze diensten op de juiste manier zijn afgestemd op uw verplichtingen onder de AVG.
Heeft u vragen over de AVG of wilt u overleggen hoe de wetgeving op uw bedrijf van invloed zal zijn? Neemt u dan gerust contact op.

 

Reacties

Nieuwsbrieven

Editie #16: juni 2017
Uitfaseren ISDN telefoonlijnen + Windows 10 Creators Update + Onbeperkt mobiel in de EU

Editie #15: april 2017
Beveiligingslek Microsoft Office + Automatisch inlezen facturen + Collega Peter aan het woord.

Editie #14: maart 2017
Heeft u ICT vragen? - 247 Alarm Certificering - Smiemans Projecten over Pijl solutions  

Editie #13: februari 2017
Internet of Things - Magazijnautomatisering - Wat Pijl solutions voor u kan betekenen

Editie #12: januari 2017
Nieuwe eisen bewaarplicht digitale documenten - Collega Arjan van Munsteren aan het woord - Cloud-opslag OneDrive

Editie #11: december 2016
Eindejaarsbericht 2016: Pijlsolutions wenst u een sprankelend 2017!

Editie #10: november 2016
Een webshop starten voor uw bedrijf - 7 handige wachtwoord tips - Eerste King informatie-bijeenkomst succesvol

Editie #9: oktober 2016
ERP software voor uw bedrijf - BOM Group over Pijl solutions - VIDEO: Beter samenwerken met VAMO

Editie #8: september 2016
Ransomware: Gijzeling van uw PC of mobiel - Vooraankondiging informatiebijeenkomst - Hoe gebruikt u veilig mobiele apparaten?

Editie #7: juli 2016
Leer schadelijke e-mails herkennen - Melior over Pijl solutions - Nu ook zakelijk mobiel abonnementen

Editie #6: februari 2016
Nieuwe wetgeving rond Datalekken - Hoe zijn uw back-ups geregeld? - Nieuwe Partner Plink

Editie #5: november 2015
KPN ÉÉN wat is het? - Minder administratieve handelingen - Office 365 wat heeft u er aan?

Editie #4: september 2015
Windows 10, upgraden? - 10% werkt onveilig - Adobe Creative Cloud

Editie #3: juli 2015
Verbeterde dienstverlening - VOIP Smiemans Projecten - Volleybal Clinic

Editie #2: april 2015
Grip op het printerpark - WiFI verbeteren - Pijl steunt sport

Editie #1: maart 2015
King Experience - Norman Anti-virus verlengen? - Nieuwe website

Storingsnieuws

Bent u op zoek naar nieuws over storingen?
Bekijk u dan onze support pagina.

ICT beter inzetten voor uw bedrijf? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!