Problemen opgelost voor u het weet
Nieuwsoverzicht

ICT in 2019. Is uw bedrijf voorbereid op een technologische revolutie?


donderdag 29 november 2018

Automatisering, de gevolgen voor de digitale werkplek en uw ICT-infrastructuur. Is uw bedrijf voorbereid op snelle technologische ontwikkelingen in 2019? Lees hier wat er verandert en wat de oplossingen zijn.

ICT in 2019

November, de donkere dagen zijn nu echt begonnen en het einde van 2018 nadert snel. Ondanks drukke tijden van economische bloei maken veel bedrijven tijd vrij om plannen te smeden voor 2019. Als uw kennispartner in ICT geven wij u een vooruitblik op de technologische ontwikkeling die aanstaand jaar met zich mee zal brengen én hoe u hierop in kunt spelen. Zo kunt u ook het aankomend boekjaar blijven ontwikkelen, uw bedrijf verbeteren en groeien door ICT.

Automatisering verandert werk en vraagt om flexibiliteit personeel

De ontwikkelingen zullen u waarschijnlijk het afgelopen jaar niet ontgaan zijn. In elke branche zijn geluiden te horen van technologische verandering. Van ‘zelfdenkende’ systemen, robotisering en automatisering tot werken op afstand, de ‘digitale werkplek’ en slimme samenwerkingssoftware. Stuk voor stuk interessante kansen waar u wellicht graag op inspeelt. Uw bedrijf dient niet alleen zelf verder te blijven automatiseren, het is het komende jaar ook een vereiste uw personeel te ondersteunen met de juiste ICT;

ICT neemt uitvoerend werk over

Er wordt van werknemers verwacht dat ze ongeacht locatie bereikbaar zijn en kunnen samenwerken. Onderweg naar en bij klanten op locatie, vanuit huis of zelfs vanuit het buitenland. Niet alleen de locatie van het werk verandert. Door steeds slimmere automatisering verandert het werk van medewerkers inhoudelijk ook sterk. Het uitvoerende werk op kantoor wordt op rap tempo vervangen voor controlerend werk. Zo dienen bijvoorbeeld facturen niet meer handmatig geboekt te worden, maar alleen nog maar te worden gecontroleerd. Wat minder foutgevoelig en minder tijdrovend is.

Extra administratieve taken bij fysiek werk

Daarnaast krijgen medewerkers met fysiek werk steeds meer administratieve taken, zodat het werk vanaf kantoor inzichtelijk en controleerbaar is. Een monteur op locatie wordt steeds vaker gevraagd via een app te laten weten wat er is vervangen en bij wie. De verdere afhandeling wordt dan door systemen gedaan en een kantoormedewerker controleert de laatste zaken.

Waar ICT u bij kan helpen

Deze nieuwe eisen die we aan ons personeel stellen, gedreven door ICT, vragen om extra flexibiliteit van mensen en teams. De ontwikkelingen gaan door en iedereen dient ermee om te kunnen gaan. Zo is het de taak van ondernemers en werkgevers om het personeel hierbij te helpen. Zij dienen de tools en werkplekken te bieden die hun werknemers in staat stellen mee te komen. Het is ook de ICT die ons hierin van oplossingen kan voorzien.

  1.        Locatie-onafhankelijk werken

Doordat iedereen in de organisatie overal haar werk moet kunnen doen, is het belangrijk om medewerkers de juiste tools te bieden. Zo dienen bestanden en informatie online beschikbaar te zijn, zodat medewerkers onderweg, bij klanten of vanuit huis kunnen werken. Deze maand gaven wij nog een kennissessie Microsoft 365, hét softwarepakket dat hier goede oplossingen voor biedt. Bestanden kunnen hiermee bijvoorbeeld online worden opgeslagen en direct worden gedeeld met collega’s of derden.

  1.        Samenwerken in de cloud

Om flexibele teams en projectgroepen controle te laten houden, is het slim om medewerkers op centrale plekken online te laten communiceren, zonder e-mail. Door inrichting van online planborden, projectmanagementsoftware en communicatiemiddelen als VOIP, Skype of Microsoft Teams, kunnen leden altijd samenwerken op een overzichtelijke manier.

  1.        Veiligheid staat centraal

Dit jaar heeft de AVG privacy-wetgeving onze manier van werken al verandert. Met vérgaande eisen omtrent het delen en opslaan van informatie, is het niet makkelijker geworden om online samen te werken. Veiligheid zal ook in 2019 centraal staan en veilig informatie delen is een must voor bedrijven. Door de juiste softwarepakketten te kiezen, kunt u dit probleem oplossen.
Ook blijft cybercriminaliteit toenemen, waardoor back-ups, updates en proactief systeembeheer een belangrijk speerpunt zullen blijven van uw ICT.

  1.        De juiste hardware vereist

Om alle bovenstaande zaken op een goede manier te kunnen implementeren, is het slim ook kort te kijken naar uw huidige ICT infrastructuur. Met up-to-date hardware kunt u namelijk ook eenvoudiger gebruik maken van de nieuwste tools. Door bijvoorbeeld uw medewerkers onderweg te laten werken met de laatste laptops, surface-apparaten in plaats van Android- of IOS-tablets en remote-servers in combinatie met clientterminals.

Kies de juiste ICT-mix

Op het internet zijn talloze oplossingen te vinden voor elk specifiek probleem dat u tegen kunt komen. Handige software, mooie laptops of handige diensten. In het aankomende jaar zijn specifieke oplossingen voor een los probleem niet moeilijk om te vinden. Wat echter wél lastig is, is het combineren van alle oplossingen. Verschillende hardware en software moet allemaal met elkaar kunnen praten en passen bij uw manier van werken.
Wij vragen u dan ook om altijd eerst advies in te winnen bij uw ICT-leverancier, voordat u met een oplossing aan de slag gaat.

Ook klaar voor de toekomst?

Wilt u weten hoe u om kunt gaan met de technologische revolutie in 2019? Wilt u uw bedrijf samen met Pijl solutions laten groeien door ICT? Vraag dan vandaag nog een adviesgesprek aan, zodat we samen uw bedrijf klaarmaken voor de toekomst.

Neemt u direct contact op

Reacties

Nieuwsbrieven

KING Nieuwsbrief: #47 November 2022
Is uw bedrijfssoftware toekomstbestendig?

Nieuwsflits: Maak kennis met Jeffrey Persoon!
Onze nieuwe software consultant bij Pijl solutions

Algemene Nieuwsbrief #46 Oktober 2022
Alles over de "onzichtbare muur", personeelstekorten en De Hek Online!

Algemene Nieuwsbrief #45 Juli 2022
Een mooie klantencase, het digitale nalatenschap & meer!

KING Finance & Accountancy April 2022
Automatiseer uw administratie met KING Finance en KING Accountancy

Algemene Nieuwsbrief #43 Maart 2022
Cyber Awareness-sessies, het beveiligen van uw voordeur & meer

Algemene Nieuwsbrief #42 December 2021
Fijne feestdagen, en op naar een virusvrij 2022!

Algemene Nieuwsbrief #41 November 2021

KING Software: Passend maatwerk voor elke branche

Algemene Nieuwsbrief #40 Augustus 2021
ICT & Duurzaamheid: Hoe kunnen we samen verduurzamen?

Algemene Nieuwsbrief #39 Juli 2021
Groei door ICT: hoe en waarom?

Cybersecurity Nieuwsbrief #38 April 2021
Cyberrisico's anno 2021 - Dit doet u ertegen! (3 basistips)

Algemene Nieuwsbrief #37 Februari 2021

Windows updates, OneDrive for Business, het nieuwe Microsoft Edge

Algemene Nieuwsbrief #36 November 2020
4G Back-up, De PS-wachtwoordmanager & Zakelijke TV

Algemene Nieuwsbrief #35 September 2020
Een terugblik op Corona, apparatuur video-vergaderen en thuiswerkadvies

Algemene Nieuwsbrief #34 Juni 2020
De King Software Special 

Algemene Nieuwsbrief #33 April 2020
Microsoft 365 & Teams Extra Veilig Internet, Cybercrime en e-mailbeveiliging

Algemene Nieuwsbrief #32 Februari 2020
Beheerde back-upservice van Pijl solutions Voorkom virussen en verlies van bestanden

Algemene Nieuwsbrief #31 December 2019
Hoe veilig is uw website of webshop? Doe nu de scan!

Algemene Nieuwsbrief #30 Oktober 2019
Ontvang nu Tikkie-betalingen met King Krijg sneller betaald en verbeter uw cashflow

Algemene Nieuwsbrief #29 Augustus 2019
Pro Actief Beheer Preventief onderhoud en bewaking van uw IT

Algemene Nieuwsbrief #28 Juni 2019
Inzicht in telefonische communicatie Realtime inzicht met HIP Reporter

Algemene Nieuwsbrief #27 April 2019
Microsoft stopt ondersteuning Windows 7 Ook ondersteuning Windows server 2008 en Exchange 2010 stopt

 

Storingsnieuws

Bent u op zoek naar nieuws over storingen?
Bekijk u dan onze support pagina.

ICT beter inzetten voor uw bedrijf? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!