Problemen opgelost voor u het weet
Nieuwsoverzicht

20 jaar bijzondere samenwerking tussen Pijl solutions en King Software


dinsdag 17 december 2019

December 2019 – Deze maand werken Pijl solutions en King Software 20 jaar samen. Een bijzonder gegeven, gezien het snel veranderende karakter van de ICT. Om 20 jaar bij elkaar aangesloten te blijven in deze wereld, moeten de bedrijven écht bij elkaar passen. In het kader van het 20-jarig jubileum hebben we Gerdien Blokhuis en Arno Duijvestijn, directeuren van respectievelijk King Software en Pijl solutions, geïnterviewd over hun ervaringen en de kracht van samenwerken.

Samenwerking Bing Software en Pijl solutions

King biedt betrouwbare en slimme business software om bedrijven optimaal te ondersteunen. Van boekhouden en factureren tot een totale ERP-oplossing met webshop en magazijnautomatisering. Pijl solutions is een ICT-dienstverlener die op pro actieve wijze haar klanten helpt om te groeien door inzet van slimme ICT. Van internet en telefonie tot systeembeheer én (cloud)software.

Perfecte aansluiting van diensten

“We bieden software om bedrijfsprocessen te automatiseren. Pijl solutions is onze wederverkoper met een belangrijke regionale functie. Zij geven ons inzichten in de processen die bij klanten spelen, wij bieden de software die deze processen verbeteren”, vertelt Gerdien Blokhuis, directeur van King. Arno Duijvestijn ligt verder toe: “We zijn wederverkoper van King, maar het gaat inderdaad vooral om de serviceverlening. Wij zijn de vertaalslag tussen King en onze klanten … Als een klant een vraag heeft over de software, helpen wij hierbij. We dragen eigenlijk alleen een vraag over aan King als er geen standaard oplossing is.”

Een logische stap dus voor beide bedrijven om 20 jaar geleden een samenwerking aan te gaan. De producten van King sluiten perfect aan op de dienstverlening van Pijl solutions. Maar dat de samenwerking 20 jaar zou duren, met het einde nog lang niet in zicht, dat had niemand vooraf kunnen zeggen.

Steeds meer verbonden

Beide directeuren weten niet exact hoe de samenwerking is begonnen, maar wel dat deze over de jaren heen alleen maar sterker is geworden. “Vanaf 2006 ben ik zelf aan de slag gegaan met King. Ik werd toen directeur van Pijl solutions en besloot om ook echt de samenwerking aan te houden en hier meer mee te doen”, vertelt Arno tijdens het interview. Ook vanuit King is het initiatief genomen om dichter tot elkaar te komen; “King heeft in die tijd hard aan de weg getimmerd. We hadden voorheen meer dan 300 dealers. De laatste jaren hebben we dit teruggebracht tot 16 … We hebben nu alleen dealers met écht verstand van zaken en Pijl solutions is er hier één van”, ligt Gerdien toe.

Korte lijnen kracht van samenwerking

De kracht van de samenwerking zit in de bedrijfsculturen van beide ondernemingen, die sterk gelijk zijn. Bij de vraag waarom King en Pijl zo goed bij elkaar passen, zijn de directeuren het zeker met elkaar eens. “Bij King is een van onze pijlers ‘persoonlijk’. De korte lijnen bij Pijl solutions helpen hierbij”, aldus Gerdien. “We zijn gewoon bekend. Ze weten bij King wat er bij ons speelt. Persoonlijk contact en korte lijnen zijn hier echt belangrijk in. Dezelfde laagdrempeligheid hebben wij ook in communicatie met ónze klanten. Ook als er issues zijn, kunnen we altijd bij Gerdien terecht”, geeft Arno als aanvulling.

De partijen bieden elkaar niet alleen financieel voordeel, maar de samenwerking zorgt volgens Arno ook voor veel inzichten en kennis: “King biedt ons een goede ingang bij klanten. Met de ERP-oplossing krijgen we inzicht in het totaalplaatje van het bedrijf, omdat alle processen hiermee worden ingericht. We krijgen zo meer inzicht in de bedrijfsvoering, waardoor we de klant beter kunnen laten groeien door ICT.”

“Op naar de 40!”

Als het aan King en Pijl solutions ligt, blijft de samenwerking nog jaren in stand. “King is de enige ERP-oplossing die we bieden en dit willen we zo houden,” besluit Arno het interview, “we hopen dat de samenwerking blijft, zoals die is!” Gerdien is het volledig met hem eens:  “We willen nog wel 20 jaar met Pijl door. Op naar de 40!”

Ook werken met King en Pijl solutions?

Wilt u ook uw bedrijf laten groeien door inzet van ICT? Wilt u uw bedrijfsprocessen verbeteren? Neem dan contact op met Pijl solutions over de software van King en de vele voordelen die het ERP-pakket uw bedrijf kan bieden. Groei uw bedrijf door samenwerking met de juiste leveranciers. Groei door ICT.

Bekijk ook de website van King Business Software

Reacties

Nieuwsbrieven

Editie #16: juni 2017
Uitfaseren ISDN telefoonlijnen + Windows 10 Creators Update + Onbeperkt mobiel in de EU

Editie #15: april 2017
Beveiligingslek Microsoft Office + Automatisch inlezen facturen + Collega Peter aan het woord.

Editie #14: maart 2017
Heeft u ICT vragen? - 247 Alarm Certificering - Smiemans Projecten over Pijl solutions  

Editie #13: februari 2017
Internet of Things - Magazijnautomatisering - Wat Pijl solutions voor u kan betekenen

Editie #12: januari 2017
Nieuwe eisen bewaarplicht digitale documenten - Collega Arjan van Munsteren aan het woord - Cloud-opslag OneDrive

Editie #11: december 2016
Eindejaarsbericht 2016: Pijlsolutions wenst u een sprankelend 2017!

Editie #10: november 2016
Een webshop starten voor uw bedrijf - 7 handige wachtwoord tips - Eerste King informatie-bijeenkomst succesvol

Editie #9: oktober 2016
ERP software voor uw bedrijf - BOM Group over Pijl solutions - VIDEO: Beter samenwerken met VAMO

Editie #8: september 2016
Ransomware: Gijzeling van uw PC of mobiel - Vooraankondiging informatiebijeenkomst - Hoe gebruikt u veilig mobiele apparaten?

Editie #7: juli 2016
Leer schadelijke e-mails herkennen - Melior over Pijl solutions - Nu ook zakelijk mobiel abonnementen

Editie #6: februari 2016
Nieuwe wetgeving rond Datalekken - Hoe zijn uw back-ups geregeld? - Nieuwe Partner Plink

Editie #5: november 2015
KPN ÉÉN wat is het? - Minder administratieve handelingen - Office 365 wat heeft u er aan?

Editie #4: september 2015
Windows 10, upgraden? - 10% werkt onveilig - Adobe Creative Cloud

Editie #3: juli 2015
Verbeterde dienstverlening - VOIP Smiemans Projecten - Volleybal Clinic

Editie #2: april 2015
Grip op het printerpark - WiFI verbeteren - Pijl steunt sport

Editie #1: maart 2015
King Experience - Norman Anti-virus verlengen? - Nieuwe website

Storingsnieuws

Bent u op zoek naar nieuws over storingen?
Bekijk u dan onze support pagina.

ICT beter inzetten voor uw bedrijf? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!